Belépés Keresés

XII. Hungalimentaria teljes programja:

(Nagyobb méretben is megtekinthető, a programra jobb egérgombbal kattintva.)

A publikálható előadásanyagok .pdf formátumban elérhetőek a programtábla alatt található előadói listánál.





Előadóink ABC sorrendben:

Antal Emese Tudjuk-e, hogyan éljünk egészségesen?   TÉT Platform Egyesület
Baranyi József Prof. Dr. Az élelmiszer mikrobiológiai biztonsága és az élelmiszer-hálózat stabilitása a globalizáció és a “big data” korában   Imperial College London és Debreceni Egyetem
Barna Sarolta Dr. A Nébih kockázatkommunikációja   Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Bánáti Diána Prof. Dr. A jövő élelmiszerei   Debreceni Egyetem
Bánhegyi Péter Tárolási körülmények hatásának vizsgálata zselatin alapú édesipari termékre FT-IR technikával   BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Bázár György Dr. Helyi, ökológiai, funkcionális és szokványos natúr joghurtok objektív és szubjektív érzékszervi vizsgálata   Kaposvári Egyetem, Agrár- és Környezet-tudományi Kar
Bodor Zsanett Gyors módszerek alkalmazhatósága paradicsom- és paprikaporok hamisításának detektálásában   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék
Bodor Zsanett A mézek eredetazonosításával és hamisításának detektálásával kapcsolatos problémák   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék
Bojté Csilla A szója (Glycine Max L.) vetőmag genetikai homogenitás vizsgálata MALDI-TOF készülékkel   WESSLING Hungary Kft. / Debreceni Egyetem
Bordós Gábor Felszíni vizek peszticid terheltségi profiljának elemzése mikroműanyagok adszorpciós vizsgálatainak megalapozásához   WESSLING Hungary Kft.
Csapó János Prof. Dr.  Magas fehérje- és rosttartalmú, valamint alacsony szénhidráttartalmú Update Low Carb termékek fejlesztése   Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környeztgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet
Cselényi Tibor Dr. A McDonald's Kft. önellenőrzési programjának üzemeltetése   McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft.
Door Árpád, Kovács Rajmund Élelmiszeripari vizsgálatok gyorsan, egyszerűen és pontosan   Anton Paar Hungary Kft.
Dráviczki Marianna Élelmiszerrel érintkezésbe kerülő melamin alapanyagokból és termékekből melamin kimutatása   Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság, Toxikológiai Nemzeti Referencia Laboratórium
Fodor Péter Prof. Dr. Mikotoxinok – a Bibliától az EFSA-ig   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék
Frum Zsuzsanna Hiteles és modern hatósági sajtókommunikáció a köz szolgálatában   Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Gasparikné Reichardt Judit Dr. Pontyhús eltarthatóságának meghatározása challenge teszttel   WESSLING Hungary Kft.
Gál Anikó Diasztáz enzim aktivitás mérési bizonytalanságának felülvizsgálata mézekben   BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Gombos Zoltán Dr. Új irányok az élelmiszerlánc-felügyeletben   Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály
Háhn Judit Dr. Ökotoxikológiai állapotfelmérés és mikroszennyezők előfordulásának vizsgálata gazdasági jelentőségű felszíni vizekben   Szent István Egyetem, Regionális Egyetemi Tudásközpont
Horváthné Soós Erika Étrend-kiegészítő készítmények és a sportolóknak szánt termékek tiltott szennyezőinek vizsgálata   WESSLING Hungary Kft.
Kasza Gyula Dr. Élelmiszerlánc-biztonság fogyasztói szemmel   Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kaszab Edit Dr. A hűtve tárolt ponty (Cyprinus carpio) romlásában szerepet játszó baktériumok azonosításának módszertani tapasztalatai   Szent István Egyetem, MKK-AKI, Környezetbiztonsági és Környezettoxikológiai Tanszék
Kiss Dóra Élelmiszer-mátrixok kezelésének újabb lehetőségei a kromatográfiás mintaelőkészítésekben   KROMAT Műszerforgalmazó Kft.
Korcz Evelin, Kerényi Zoltán Dr. (POSZTER) Molekuláris diagnosztika az élelmiszeriparban – Listeria spp. kimutatására alkalmas molekuláris diagnosztikai egységcsomagok (kitek) összehasonlító vizsgálata   Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.
Koris András Dr.  Maltodextrin és fehérje falanyagú mikrokapszulák fejlesztése és vizsgálata   SzIE Élelmiszertudományi Kar, Biomérnöki és Folyamattervezési Intézet, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék / LabEx Kft.
Kormosné Bugyi Zsuzsanna Dr. Referencia anyag fejlesztés glutén mennysiégi meghatározásához   BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Kókai Zoltán Dr. PROP érzékenység szűrése érzékszervi módszerrel   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszék
Molnárné Bencs Éva ATP-alapú és molekuláris technikák az élelmiszer-biztonság szolgálatában   Bentley Magyarország Kft.
Nagy István Dr., Meláthné Lakos Mária Cukoralkoholok élelmiszerekben   Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft., Kaposvári Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium
Nagy László Dr. Mintaelőkészítést nem igénylő univerzális automata analizátorok élelmiszerek, termények és talajok elemzésére   AKTIV INSTRUMENT Kft.
Novák Márton A Q Exactive hibrid Orbitrap rendszerek bemutatása és az élelmiszeranalitikai alkalmazások áttekintése   Unicam Magyarország Kft.
Nyirő-Fekete Brigitta Dr. Ponty feldolgozástechnológia fejlesztése a termékek eltarthatóságának növelése érdekében   WESSLING Hungary Kft.
Nyitrai Ákos Neurális válaszok mérése, elemzése és felhasználása az élelmiszerkutatásokban   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszék
Oravecz Márton Dr. Nébih megnyitó   Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Páger Zsolt Önellenőrzés a közétkeztetésben   Hungast Management Kft.
Pál Róbert Tömegspektrometria a mikrobiológiában    Flextra-Lab Kft.
Pázmándi Melinda Prebiotikus GOS-szirup szénforrásként való hasznosítása tejsavas erjesztés során   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológia és Biotechnológia Tanszék
Petrovics Noémi Mi oldódik ki a PLA-ból?   Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elválasztás-technikai Kutató és Oktató Laboratórium
Raposa L. Bence Dr. Nátrium-glutamát (MSG) expozíciók hatásának összehasonlító vizsgálata a DNS-metiltranszferázok génexpressziós mintázatára   Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Alapozó Egészségtudományi és Analitikai Laboratóriumi Kutatóközpont
Sidó Brigitta Szupermenta – a Nébih terméktesztje    Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Sipos Kitti Dr. OFIS riasztások elemzése   Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Sipos László Dr. Érzékszervi bírálók színvizsgálatai, termékspecifikus színelmaszkolási rendszerek   Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszék
Slezsák János Élelmiszeripari aromaanyag-készítmények fő összetevőinek mennyiségi meghatározása rendhagyó közeli infravörös spektroszkópiai technikákkal   BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Somogyi Árpád Prof. Dr. DDr.h.c. EURÓPAI ÉLELMISZER SZABÁLYOZÁS – A tudomány és a törvényhozás kölcsönhatása   Gesellschaft für Natur- und Heilkunde, Berlin
Stefán Gábor Különböző szénhidrátok elektrokémiai detektálása, fókuszban a laktóz   ABL&E-JASCO Magyarország Kft.
Sugár Éva Dr. „Tiszta Ivóvíz” és a Nemzeti Víztudományi Program   Magyar Tudományos Akadémia, Elnöki Titkárság
Susán Judit Ételmérgezés kromatográfiás szemmel – Toxikus növényeink   Nébih Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Analitikai Nemzeti Referencia Laboratórium 
Szabó Bálint Sámuel Primer aromás aminok kioldódásvizsgálata – melyik modelloldattal érdemes?   Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elválasztástechnikai Kutató és Oktató Laboratórium
Szabó Erika Dr.  Laktózmentes funkcionális élelmiszerek fejlesztése fogyasztói felmérés alapján   Állatorvostudományi Egyetem, Törvényszéki Állatorvostani, Jogi és Gazdaságtudományi Tanszék, Budapest
Szabó Éva Mikropolimer szemcsék infravörös mikroszkópiai vizsgálata    BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Szakos Dávid Funkcionális élelmiszer termékpálya tervezése az idősebb korú fogyasztók igényei alapján   Állatorvostudományi Egyetem / Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Szegedyné Fricz Ágnes SmartChain – Megoldások a rövid ellátási lánc technológiai és nem-technológiai igényeire   Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Szigeti Tamás János Dr. A glifozát jelenléte környezetünkben, a gyomirtó szer maradékainak analitikája    WESSLING Hungary Kft.
Szunyogh Gábor "Ésszel a kosárba" Fogyasztói ismeretterjesztő kampány bemutatása   WESSLING Hungary Kft. / Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Szűcs Viktória Dr. Laktózmentes diétát folytató fogyasztók termékelégedettsége   Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Tóthné Lippai Edit Riaszt a Rasff! – Közérthetően​   Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Tömösközi Sándor Dr. Kisgabonák és álgabonák minősége és laboratóriumi minősítése   BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Veress Tibor Dr.  Élelmiszer-készítmények kábítószer-tartalmának igazságügyi szakértői vizsgálata   NSZKK - Nemzeti Szakértői és Kutató Központ, Kábítószervizsgáló Szakértői Intézet
Zanathy László Dr. WESSLING megnyitó   WESSLING Hungary Kft.
Zsigó Róbert Államtitkári megnyitó   Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-biztonságért Felelős Államtitkárság
Hungalimentaria 2013 - Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. - hungalimentaria@wessling.hu