Belépés Keresés

Előadások

Október 25. 900 Regisztráció
930 Plenáris előadások
1130 Mikrobiológiai szekció
1400 Analitikai szekció
2007. október 26. 900 Molekuláris biológiai szekció
1100 Élelmiszerbiztonság a gyakorlatban - szekció
1400 Reziduum-toxikológiai szekció
2007. október 25. 1100 Kiállítói eloadások – Analitika
1400 Kiállítói eloadások – Mikrobiológia
2007. október 25. Plenáris előadások
930 Süth Miklós, Búza László, Zanathy László:
Megnyitó
945 Szetzné Szabó Mária:
Mikrobiológiai élelmiszerbiztonság: helyzetértékelés, prioritások, javaslatok
1000 Molnár Pál:
A minoségirányítás kiemelt aspektusai az élelmiszer-láncban, különös tekintettel az élelmiszer biztonságra
1015 Salgó András:
Élelmiszeranalitika - igények és lehetoségek
1030 Gelencsér Éva:
Biotechnológiai úton eloállított élelmiszerek
1045 Tyihák Erno:
BioAréna vizsgálatok élelmiszerbiztonsági megfontolásokkal
Mikrobiológiai szekció
1130 Maráz Anna:
A molekuláris diagnosztika jelene és fejlodési irányai a mikrobiológiai élelmiszerbiztonságban
1145 Frankovicsné Adrián Erzsébet, Fekete A., Tóth G., Sréterné Lancz Zs.:
A Gallus gallus broiler állományok Salmonella fertozöttségének felméro vizsgálata és eredményei az EU irányelvei alapján
1200 Rohonczy Kata, Fodor A. Tabajdiné Pintér V. Mohácsiné Farkas Cs.:
Patogén mikroorganizmusok kimutatására szolgáló korszerü gyorsmódszerek összehasonlító vizsgálatai
1215 Ujvárosiné Galántai Zsuzsanna, Fincziczki Z., Bistyák A., Turcsányi I., Kardos G., Juhász Á., Kiss I.:
Termotoleráns Camphylobacter és Salmonella fajok elofordulásának vizsgálata a farmtól a fogyasztóig
1230 Korbász Margit:
A füszerpaprika féltermékek mikrobás szennyezettsége
Ebédszünet
Analitikai szekció
1400 Szipola Ilona:
Dioxinok keletkezése, megjelenése a táplálékláncban és biológiai hatásuk
1415 Ácsné Kovacsics Loréna, Búza L., Domány G.:
Guar gumi dioxin szennyezettségének néhány vizsgálati aspektusa
1430 Szigeti Tamás János, Kopataki T.:
Benzol az üdítoitalokban és a gyümölcslevekben
1445 Kiss Miklós, Ácsné K. L., Szentgyörgyi M., Búza L.:
Tengeri biotoxinok vizsgálata
1500 Rikker Tamás, Kende A., Eke Zs.:
Twister - GC - MS rendszer alkalmazásának tapasztalatai zöldségek, gyümölcsök szermaradék-analitikájában
Kávészünet
1545 M-Schill Judit, Keresztúri J., Debreczeni L., Bömsödi J.:
Növényi fehérjekoncentrátumok kontra melamin; a hamis fehérje pótlás újabb eszköze és nyomonkövetése az analitika eszközeivel
1600 Szigeti Tamás János, Kopataki T.:
Ultrapasztorözött tejkészítmények zsírtartalom-meghatározásának tapasztalatai
1615 Ácsné Kovacsics Loréna, Szentgyörgyi M., Búza L.:
Méz minoségi problémák
1630 Sebestyén Tímea, Tarján S., Frindt É., Varga B., B-né Banka Á., Vörös J., Szemethy L.:
A gímszarvas bio-(radio)-geokémiája a gemenci élohely esetében
1645 Tarján Sándor:
Természetes izotópok a táplálkozási láncban
1700 Sugár Éva, Tarján S., Ácsné K. L., Sebestyén T., Vörös J., Szemethy L.
Stabil elemek eloszlása a gemenci gímszarvas élohelyen
1715 Összefoglalás, vita
2007. október 26. Molekuláris biológia szekció
900 Jánosi Anna, Ujhelyi G., Gelencsér É.
Haszonállat-fajták detektálása DNS kimutatásra alapozott PCR módszerekkel
915 Dallmann Klára
A GMO kimutatás új lehetoségei DNS-chip alkalmazásával
930 Szmolka Annamária, Imre A., Nagy B.
In vitro Salmonella invázió és a citokin válasz Real-time PCR vizsgálatok alapján
945 Ursu Krisztina, Dencso L., Ottinger E., Juhász Á., Dán Á.
A madárinfluenza vírusának kimutatása és tipizálása molekuláris biológiai módszerekkel
1000 Bardócz Zsuzsa, Pusztai Á.
A genetikailag módosított élelmiszerek élettani hatásai 1.
1015 Bardócz Zsuzsa, Pusztai Á.
A genetikailag módosított élelmiszerek élettani hatásai 2.
Kávészünet
Élelmiszerbiztonság a gyakorlatban szekció
1100 Erdos Zoltán
Élelmiszerbiztonság a gyakorlatban
1115 Roszík Péter
A bio élelmiszerek élelmiszerbiztonsági háttere és a kockázat területei
1130 Jozwiák Ákos
A dioxin és PCP szennyezett guar gumi élelmiszer esemény kezelésének néhány igazgatási aspektusa
1145 Horváthné Almássy Katalin, Véha A.
E-anyagok technológus szemmel
1200 Borbély György
Nyomonkövetési rendszer megvalósulása a Chio-Wolf Magyarország Kft. Zirci Gyárában
1215 Tilinger Krisztina
Az élelmiszerek jelölésének jogi következményei
1230 Martin Andrea
Élelmiszeripari termékek jogszerü címkézése – hogyan felelhetünk meg minden érdekelt félnek?
Ebéd
Reziduum-toxikológia szekció
1440 Kerekasztal beszélgetés
2007. október 25. Kiállítói eloadások – Analitika
1100 Nagyváradi Erika (Kromat Kft.)
Agilent az élelmiszerbiztonságban
1115 Wéber László (dr. Weber Consulting Kft.)
Élelmiszerbiztonság: szermaradványok, mikotoxinok elemzése (DVD adatbázis)
1130 Kökény Szabolcs (Applera Magyarország Kft.)
Korszerü molekuláris biológiai és analitikai módszerek az élelmiszerbiztonságban: PCR és tömegspektrometria
1145 Klivényi Gábor (Opulus Kft.)
Az élelmiszerek és alapanyagaik illékony szerves-anyag tartalmának vizsgálata „elektronikus orr”
1200 Dudás Imre (Unicam Kft.)
Nagysebességü, automatizált fotometriás mérések az élelmiszer analitikában
2007. október 25. Kiállítói eloadások – Mikrobiológia
1400 Belincsák Zoltán (Agro Legato Kft.)
Gyorsvizsgálati lehetoségek az élelmiszeripar, élelmiszer biz ton ság területén, különös tekintettel a patogén vizsgálatokra
1415 Koncz Kálmánné (Agro Legato Kft.)
Pasztorözési hatásfok, illetve egyéb analitikai vizsgálati módszerek ellenorzése az EU direktívák szerint
1430 Jákics Éva (Biomedica Hungária Kft.)
Mikrobiológiai eszközök – ELISA, molekuláris biológia
1445 Szíjártó János (Biomerieux Hungaria Kft.)
Korszerü mikrobiológiai vizsgálati módszerek
1500 Ferenczi Tamás (Flextra-Lab Kft.)
Mikroorganizmusok azonosítása tömegspektrometriásan
Hungalimentaria 2013 - Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. - hungalimentaria@wessling.hu