Belépés Keresés

Előadások

A konferencia elõadásainak anyagát a jelentkezések beérkezése után folyamatosan tesszük közzé
A konferencia programja:

 

2011. április 19. 900 - Regisztráció
930 - 1030 Plenáris elõadások - Konferenciaterem
1100 - 1300 Analitikai szekció - Konferenciaterem
1100 - 1215 Kiállítói elõadások Mikrobiológia témakörben - Kis tanácsterem
1215 - 1300 Mikrobiológia posztervezetés - Kis tanácsterem
1300 - 1400 Ebéd
1400- 1600 Mikrobiológiai szekció - Konferenciaterem
1400- 1530 Kiálítói elõadások Analitikai témakörben - Kis tanácsterem
1530- 1600 Analitikai posztervezetés - Kis tanácsterem
1630- 1830 Analitikai szekció - Konferenciaterem
1630- 1800 Konzultációs lehetõség a WESSLING cégcsoport munkatársaival - Kis tanácsterem
1900 Orgonakoncert - Jáki Kápolna

 

 

2011. április 20. 900- 1100 Jogi szekció - Konferenciaterem
1130 - 1330 Kerekasztal beszélgetés az önellenõrzésrõl - Konferenciaterem
1330 - 1400 Zárszó - Konferenciaterem
1400 Ebéd

 

 

2011. április 19.   Plenáris elõadások

930  Köszöntõ - Zanathy László, Oravecz Márton

 950 Kardeván Endre
Úton a korszerü, átlátható élelmiszerfelügyelet irányába

 1020 Diszkusszió - Moderátor: Szigeti Tamás

 1030 Kávészünet
Beszélgetés egykávé mellett a MoniQA kiválóság - hálózat eredményeirõl és lehetõségeirõl
  Analitikai szekció
Elnök: Salgó András

 1100 Fodor Péter:
Kihívások és megoldások az élelmiszeranalitikában

1120
Tömösközi Sándor:
Harmonizációs törekvések az EU-ban - Analitikai kihívások a MoniQa nemzetközi kiválóság-hálózatban

1140
Kadenczki Lajos:
Hogyan teljesíthetõk az Úniós elvárások az élelmiszerbiztonság szempontjából a mai mezõgazdaságban alkalmazott növényvédõszerek maradékainak ellenörzése területén.

1200
Rõzséné Büki Etelka:
Méz pollenvizsgálata

1220
Tölgyesi Ádám:
Szulfonamidok és a trimethoprim meghatározása mézbõl folyadék-kromatográfiás módszerrel.

1240
Szigeti Tamás:
A mézekben található állatgyógyszer maradékok mérési eredményeinek értelmezése
  Kiállítói elõadások Mikrobiológia témakörben
Elnök: Tabajdiné Pintér Vera

1100  Kökény Szabolcs (Life Technologies Magyarország Kft.) :
Real-time PCR alkalmazások: Gyorsabban - Pontosabban - Biztonságosabban

1115  Takács Judit (Becton Dickinson Hungary Kft.):
BD FACS Microcount áramlásos folyadék citométer alkalmazási lehetõségei az ipari mikrobiológiában

1130  Dömötör Szilveszter (Agro Legato Kft.):
Egyszerü felületi higiéniai eszköz, a Kikkoman PD-20 bemutatása

1145  Leidecker Tibor (Chemium Kft.):
Chemium - komplett megoldások a mintavételtõl a PCR vizsgálatig

1200  Kicska Imre (Sarstedt Kft.):
Korszerü eszközök a mikrobiológia szolgálatában
  Mikrobiológiai szekció;
Elnök: Szeitzné Szabó Mária

1400
Szeitzné Szabó Mária:
Quo vadis, élelmiszerbiztonság?

1420  Sréterné Lancz Zsuzsanna:
A zoonotikus kórokozók elleni védekezés aktuális kérdései a baromfi-ágazatban - helyzetkép, várható jogszabái változások

1440  Fodor Andrea:
DNS alapú diagnosztikai módszerek a mikrobiológiai gyakorlatban

1500
Mráz Balázs:
Korszerü identifikálási módszerek a mikrobiológiai gyakorlatban

1520  Cseh Júlia:
A zöldségek, gyümölcsök mikrobiálisszennyezettségének szerepe a humán járványok terjesztésében

1540  Zentai Andrea
Nanotechnológia az élelmiszeriparban.
  Kiállítói elõadások Analitika témakörben
Elnök: Rikker Tamás

1400  Szabóné Gulyás Judit (LGC Standards GmbH)
LGC Standards - Körvizsgálati sémák

1415
Gali Attila (Waters Kft.)
POSI+ - IVE: Élelmiszer szkrínelés

1430  Dömötör Szilveszter (Agro Legato Kft.)
Gyors analitikai élelmiszer- és takarmányvizsgálat a Q-Interline spektroszkóp alkalmazásával.

1445  Nógrádi Sándor (Servitec Kft.)
A közeli infravörös spektroszkópia (NIR/NIT) alkalmazása gabonák gombafertõzöttségének monitorozására

1500
Kmellár Béla (Simkon Külkereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Élelmiszerek és takarmányszennyezõk sok komponenses vizsgálata - fejlõdõ müszerek avagy a sebesség kompromisszumok nélkül

1515  Siska Rita (R-Biopharm Magyarország Kft.)
Mikotoxinok és allergének modern vizsgálati módszerei
  Analitikai szekció
Elnök: Fodor Péter

1630
Nagygyörgy László
Kajszibarack-pálinka optimális minõségének beállítása a lepárláskor alkalmazott elválasztási pontok helyes megválasztásával.

1650  Debreczeni Lajos
Növényi alkaloidok meghatározása

1710
Szemánné Dobrik Henriett
Alma és sárgarépa, mint fontos bébiétel alapanyagok növényvédõszer-maradék problémái az elmúlt ké évben

1730  Szántó-Egész Réka
Élelmiszerek fajspecifikus vizsgálata molekuláris biológiai módszerek alkalmazásával

1750  Domány Gábor
Dioxinok meghatározása élelmiszerekbõl HRGC/HRMS módszerrel

1810  Szigeti Tamás
Dioxin mérések a WESSLING cégcsoportnál
  Konzultációs lehetõség a WESSLING cégcsoport munkatársaival

1630 - 1800  Patogének gyorsvizsgálatai, genetikai azonosítás, allergének-, mikotoxinok-, peszticidek kimutatása, üzemi-, telephelyi felmérések, K+F, önellenõrzés saját beszállítók auditálásával
Kérdéseit elõre felteheti: hungalimentaria@wessling.hu
2011. április 20.   Jogi szekció
Elnök: Bánáti Diána

900  Gyaraki Zoltán:
Az önellenõrzés helyzete és további szabályozásának lehetõségei.

920  Domoki János:
Az élelmiszerekkel érintkezõ anyagok és tárgyak élelmiszerbiztonsági jogi háttere, különös tekintettel az új, 10/2011/EK müanyag rendeletre

940  Pallóné Dr. Kisérdi Imola:
Hagyományos és tájjellegü élelmiszereink uniós és nemzetí oltalma

1000  Martin Andrea:
Pálinkavédjegy: lehetõség a magyar pálinkák minõségének védelmére

1020  Szerleticsné Túri Mária:
Analitikai szolgáltatás az Unió részére: "gyorsabban, pontosabban, biztonságosabban"

1040  Búza László:
Magyarok, Európaiak Fenntartható Élelmiszerláncért - a Fenntartható Élelmiszerlánc Európáért!
  Kerekasztal beszélgetés az önellenõrzésrõl
Elnök: Zanathy László

1130 - 1330  Résztvevõk:
Gyaraky Zoltán Vidékfejlesztési Minisztérium
Martin Andrea WESSLING Hungary Kft.
Nagy Attila MgSzH
Szeitzné Szabó Mária MgSzH
Szigeti Tamás WESSLING Hungary Kft.
Tabajdiné Pintér Vera WESSLING Hungary Kft.

 

Hungalimentaria 2013 - Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. - hungalimentaria@wessling.hu